Start als ondernemer met pensioen opbouwen

Als ondernemer regel je jouw pensioenopbouw zelf. Door je vermogen slim in te zetten ben jij verzekerd van een goede en onbezorgde oude dag. Hoe dit het beste kan, is voor iedereen anders.

Waarom nu je pensioen regelen?

Geen écht pensioen als je niets regelt

Zoals veel ondernemers denken: "mijn bedrijf is mijn pensioen". Totdat blijkt dat de waarde tegenvalt ten opzichte van wat je nodig hebt, er een crisis uitbreekt of je het bedrijf toch niet zo goed verkocht krijgt. Het gebeurt dagelijks. Met pensioen zorg je voor zekerheid en vooral: meer rust.

Vermenigvuldig je vermogen met een goed rendement

Veel ondernemers kiezen, gesteund door hun boekhouder of assuradeur, snel voor een bancaire lijfrente. Dat was jaren geleden standaard, nu levert het niet veel meer op. Voor jonge ondernemers leveren beleggingsoplossingen vaak dubbel zoveel geld op vanaf de pensioenleeftijd. 

Te laat beginnen kost je veel geld

Wist je dat je in je eerste jaren als ondernemer het meeste kunt verdienen met je pensioen? Als je eerst 5 jaar niks aan je pensioen spaart kost dat al gauw 20% van je hele pensioen. Dat gaat al snel over tienduizenden euro's. Inhalen kost extra veel geld en de belastingregels maken inhaal over teveel jaren ineens niet mogelijk. 

Haal veeeel belastingvoordeel binnen

Het belastingvoordeel op sparen voor je oudedag in een lijfrente- of pensioenproduct wordt onderschat. Tariefvoordeel, vrijstelling van vermogensheffing zorgen ervoor dat je rendement blijft aan het doortellen. Om 4% rendement in je lijfrente of pensioen te halen moet je op een andere manier 6,5% rendement halen om op dezelfde uitkomst te komen. 

Zorg voor je nabestaanden

Het komt vaak voor. Geen pensioen geregeld en bij overlijden staan je nabestaanden met lege handen. De financiële impact is ook erg groot, terwijl dit vaak snel te regelen is tegen weinig geld. Als je het goed regelt blijft je pensioen ook behouden voor je nabestaanden.

Waarom Vallura?


Vallura adviseert ondernemers over de opbouw én opname van pensioen. 

Onze specialiteit is uniek
De hoofdtaken van onze adviseur is adviseren over pensioen van ondernemers. We zijn er elke dag mee bezig en vinden het leuk om de beste te zijn in ons vak. Geen ander advieskantoor heeft pensioen voor de ondernemer als hoofdactiviteit.

Zelf ontwikkelde concepten
Juist omdat wij ons richten op ondernemerspensioenen hebben wij modellen ontwikkelt die helpen om tegen weinig handelingen een kwalitatief sterk en begrijpelijk advies neer te zetten. Deze modellen worden permanent up to date gehouden om jou altijd het beste te kunnen bieden.

Garantie op een goed pensioen
Hebben wij jouw pensioenplan samengesteld? Dan navigeren wij jou in de jaren daarna ook met behulp van ons zelf ontwikkelde concept. Verandert jouw situatie, de markt of de wetgeving. Dan geven wij aan dat je plan even bijgestuurd moet worden. We hebben niet de glazen bol wat er precies gaat veranderen. Maar dankzij dit concept kunnen we jou een gegarandeerd goed pensioen leveren. Meer over onze abonnementen

Maximaal belastingvoordeel dankzij een erkende fiscalist
Anders dan assurantiekantoren hebben wij een erkende fiscalist (RB) en specialist op oudedagsvoorzieningen betrokken in onze advisering, waardoor u maximaal profiteert van de belastingvoordelen die sparen voor pensioen voor ondernemers kan bieden.

Onafhankelijk advies
Wij krijgen geen vergoedingen van verzekeraars of banken voor producten die via Vallura worden afgesloten. We zijn dus volstrekt onafhankelijk. Dat betekent voor u een objectief advies gericht op uw persoonlijke situatie.

Tevreden relaties
Wij hebben onze klanttevredenheid hoog in het vaandel staan. Vele enthousiaste ondernemers gingen u voor, niet alleen verrast door onze kennis maar ook de eigentijdse aanpak. Meer lezen? Bekijk onze referenties.

Pensioen in één week
Wil je nú aanpakken en snel klaar zijn? Met onze aanpak "pensioen in één week" regelen we dit voor je. 

Meer over pensioen voor ondernemers