Cursussen

Om onze kennis te delen en in de praktijk toe te passen organiseren we cursussen. Onderstaand vind je een actueel aanbod van de cursussen waar je jezelf voor kunt inschrijven.


Cursus 'Hoe je als HR-medewerker praktisch aan de slag gaat met het pensioenakkoord’ 

  • Woensdag 16 februari 2022 | 10:00 uur - 16:30 uur
  • Donderdag 14 juli 2022 | 10:00 uur - 16:30 uur

Dit is een goede kans om op een leuke en praktische manier meer met pensioen te gaan doen. Op woensdag 13 oktober 2021 organiseren wij een cursus voor HR-medewerkers. Het pensioenakkoord gaat de nodige veranderingen teweegbrengen voor werkgevers en in het bijzonder: de HR-medewerker. In deze cursus leer je wat dit op pensioengebied betekent voor jou, je werkgever en bieden we je handvaten om er zelf mee aan de slag te gaan. Uit eerste ervaringen blijkt dat de gevolgen van het pensioenakkoord bij uitstek een kans zijn om pensioen positief te betrekken bij het bereiken van duurzaam werkgeverschap.

Wat bieden we in deze cursus?
Om het uiteindelijke doel, duurzaam werkgeverschap, te bereiken komen de volgende zaken aan bod:
Start programma om 10.00 uur
• Vooraf de mogelijkheid om vragen in te brengen
• Introductie pensioenakkoord
• Verdere vooruitblik: wat betekent dit nu voor jou rol als HR-medewerker, jouw collega’s en je werkgever?
• Hoe kun je pensioen inzetten om duurzaam werkgeverschap te bereiken?
Lunch 12.30 uur
• Praktijkvoorbeelden met het begeleiden van medewerkers met betrekking tot pensioen
(Actieve) interventie 14.00 uur
• De punten waar je nu eigenlijk echt op moet letten als het gaat om jouw rol namens de werkgever in het begeleiden van je collega’s
• Het delen van handzame tools waar je zelf mee aan de slag kunt gaan
Einde programma 16.30 uur


Praktische informatie

Deze cursus is uitermate geschikt voor HR-medewerkers/managers/adviseurs die graag op een leuke, praktische manier meer met pensioen willen doen en zo bijdragen aan duurzaam werkgeverschap.

Er kunnen zich maximaal 25 deelnemers aanmelden.
Lunch is inbegrepen in de deelname. Na afloop krijg je een bewijs van deelname.
Voorafgaand aan de cursus krijg je de gelegenheid om vragen in te brengen. Vooraf krijg je cursusmateriaal aangeboden.
De locatie wordt, volgens de dan actuele RIVM-richtlijnen, gekozen op een inspirerende plek in de regio Brabant/Limburg. Mocht een fysieke cursus niet mogelijk blijken, dan wordt deze digitaal afgenomen in kleinere groepen, met de mogelijkheid om de cursus te annuleren of op een later moment af te nemen.

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen € 375 per inschrijving.
Klanten van kantoor Vallura met een abonnement waar pensioentraining is inbegrepen, kunnen kosteloos gebruik maken van deze cursus. Andere klanten krijgen een korting van € 80 per inschrijving. De kosten worden vooraf in rekening gebracht.

Aanmelden
Vragen? Stuur een email aan lois@vallura.nl
Meld jezelf aan via het formulier hiernaast!


Meer over ontwikkelingen op pensioen en duurzaam werkgeverschap

Wij zien dat er een trend gaande is waarbij werknemers steeds vaker hun pensioen in een individuele beleggingspot hebben zitten, waarbij de uiteindelijke opbrengst aan pensioen onzeker is. Dat heeft tot gevolg dat medewerkers meer vragen hebben over hun pensioen. Deze vragen komen vroeg of laat op het bordje van HR-medewerkers terecht. Als gevolg van het pensioenakkoord moeten bijna alle werkgevers de pensioenregeling drastisch gaan aanpassen. Het komt erop neer dat iedereen een nieuwe pensioenregeling gaat krijgen met zo’n individuele beleggingspot, waarbij beoordeeld moet worden of er in de pensioenregeling onderscheid wordt gemaakt tussen de huidige medewerkers en toekomstige medewerkers.

Steeds meer werkgevers erkennen dat het noodzakelijk is om medewerkers zo goed mogelijk te begeleiden met pensioen vragen. Niet omdat de wet pensioencommunicatie die werkgever hiervoor verantwoordelijk stelt, maar omdat het bijdraagt aan duurzaam werkgeverschap en uit steevast onderzoek blijkt dat werknemers dit van hun werkgever verwachten. Het informeren en begeleiden gaat nadrukkelijker tot het takenpakket van HR-medewerkers behoren. Wanneer je er als werkgever in slaagt dit op een goede manier in te richten creëer je duurzaam werkgeverschap waarmee je werknemers kunt binden en boeien.


Aanmelden

Meld je aan via onderstaand formulier. We nemen contact met je op over jouw voorkeursdatum.