5 gratis pensioen tips voor startende ondernemers

Voor uzelf beginnen? Met deze vijf tips bepaalt u uw acties voor uw pensioen.

1. Bepaal of u onnodig risico loopt

Hoe laat u uw nabestaanden achter als u niet meer voor inkomen kunt zorgen als u er niet meer bent? Of als opbouw van pensioen voor uzelf niet meer lukt door arbeidsongeschiktheid? Bepaal altijd of het in uw situatie noodzakelijk is om direct een risicoverzekering te sluiten ? Zo ja, sluit dit dan direct af. De premies hiervoor zijn in de regel goed betaalbaar! Meestal is dit zo als u samenwoont en/of kinderen heeft!

2. Check de mogelijkheid tot het voortzetten van pensioen bij uw laatste werkgever
Het is mogelijk interessant voor u om te blijven sparen in de pensioenregeling van uw vorige werkgever. Bepaal of dit bij in de pensioenregeling bij uw laatste werkgever ook mogelijk is en of het inderdaad interessant is. En zo ja, tot wanneer kunt u van de optie gebruik maken om mee te doen in deze regeling? Agendeer deze datum in ieder geval!

3. Bepaal wat pensioen sparen voor u nu eigenlijk 'kost'
Zorg dat u inzicht krijgt om wat voor bedragen het gaat bij het sparen voor pensioen in uw situatie. Dit kan erg variëren. Wel tussen € 100 en € 1.000 per maand! Als u hier inzicht in krijgt, weet u hoeveel winst u moet halen om straks ook uw pensioen te kunnen financieren én weet u welk bedrag u moet inhalen als in het begin even niet gespaard wordt.

4. Bepaal op welk moment u uiterlijk wilt beginnen met het echt sparen voor pensioen

Hoe lang heeft u écht geen ruimte om te sparen? En hoeveel moet u inhalen als u langer níet spaart? Zorg dat dat u binnen een jaar na de startperiode kan beginnen met sparen!

5. Zorg voor een stok achter de deur

Niets is zo makkelijk als: dat komt later wel. Van uitstel komt afstel. Zeker als het gaat om pensioen opbouwen. Omdat u niet zelf dagelijks de urgentie zult ervaren dat het toch echt verstandig is om direct te beginnen met sparen voor uw pensioen, zorgt u er voor dat iemand anders dat voor u bewaakt. Of dat nu uw partner is of uw adviseur: zorg er voor dat iemand u helpt te herinneren om te starten met het opbouwen van pensioen!

Wat doen wij?

Vallura adviseert ondernemers over de opbouw van pensioen. U krijgt inzicht in welke alternatieven bij uw persoonlijke situatie en wensen passen. Hierbij leveren wij een totaaloplossing. Het advies bevat een concrete aanbeveling op welke wijze u het realiseren van een onbezorgde oudedag het beste kunt vormgeven. Wij ronden dit af middels het sluiten van een lijfrente-, pensioenproduct en/of risicoverzekering als dit uit het advies naar voren komt. Wij zijn hierin volledig onafhankelijk.

Ook bewaken wij de voortgang van de opbouw voor u. Verandert uw persoonlijke situatie? Of verandert de markt of wetgeving, waarmee u uw positie kunt verbeteren? Dan zorgen wij dat u hier gebruik van kunt maken. Wij ontzorgen u hierin. Zo bent u verzekerd van een goede en onbezorgde oudedag.

Neem contact met ons op