Pensioen voor startende ondernemers

Als ondernemer moet je je eigen pensioen regelen. Regel je niets, dan ben je aangewezen op AOW als dat er in de toekomst nog is en heb je geen voorziening bij arbeidsongeschiktheid of overlijden.

Meteen goed regelen!

Als starter ligt de prioriteit meestal niet bij het opbouwen van pensioen. Eerst zorgen dat er werk binnenkomt en andere opstartwerkzaamheden klaar hebben. De ervaring leert dat het opbouwen van pensioen daarna onnodig lang blijft liggen: "dat komt later wel". Een startend ondernemer is vaak onbewust van het risico wat hiermee gelopen wordt. Geen nabestaandenpensioen voor de partner geregeld, té lang niets sparen wat niet meer valt in te halen en ga zo maar door. Het advies is dus: wordt bewust van je situatie en kies al bij de start wat je wél en níet regelt. 

De belangrijkste redenen om meteen met uw pensioen aan de slag te gaan

Opties sparen voor je pensioen

Als zelfstandig ondernemer heb je meerdere opties hoe je kunt sparen voor je pensioen:

  • Zelf sparen
  • Sparen in een lijfrente
  • AOW opbouwen
  • Pensioenregeling voortzetten die u al had
  • Oudedagreserve (alleen voor eenmanszaken en VOF's)

Meer lezen over deze opties.

Als DGA heeft u nog twee extra opties:

  • Sparen in de BV
  • Sparen in een DGA pensioenverzekering

Meer lezen voor uw opties als DGA

Wat kunt u het beste doen?

U kunt het beste al vóór aanvang van uw ondernemerschap of anders direct daarna uw pensioenpositie vaststellen. Wat moet u direct regelen? En als het sparen voor pensioen éven op zich laat wachten: zorg dan dat u weet hoeveel u dan moet inhalen en wanneer u dit precies gaat doen.

Lees ook de 5 tips voor starters

Wat doen wij?
Vallura adviseert ondernemers over de opbouw van pensioen. U krijgt inzicht in welke alternatieven bij uw persoonlijke situatie en wensen passen. Hierbij leveren wij een totaaloplossing. Het advies bevat een concrete aanbeveling op welke wijze u het realiseren van een onbezorgde oudedag het beste kunt vormgeven. Wij ronden dit af middels het sluiten van een lijfrente-, pensioenproduct en/of risicoverzekering als dit uit het advies naar voren komt. Wij zijn hierin volledig onafhankelijk.

Ook bewaken wij de voortgang van de opbouw voor u. Verandert uw persoonlijke situatie? Of verandert de markt of wetgeving, waarmee u uw positie kunt verbeteren? Dan zorgen wij dat u hier gebruik van kunt maken. Wij ontzorgen u hierin. Zo bent u verzekerd van een goede en onbezorgde oudedag.

Neem contact op voor een offerte of kennismakingsafspraak!