Mysterie pensioen ondernemer ontrafeld

Uit recent onderzoek volgt: zeer weinig ondernemers sparen gericht voor hun oudedag. Gevolg: dagelijks zien oudere ondernemers hun gedroomde onbezorgde pensioen als een roze wolk ontploffen in de realiteit. Hoe komt het dat ondernemers het pensioen slecht geregeld hebben? Wat valt eraan te doen?

Lees meer

Nog onbekend: belastingvoordeel bij eerder laten uitbetalen van pensioen

Eerder stoppen met werken is voor velen een wens. Pensioenadvies geeft inzicht in de mogelijkheden daartoe. Verrassend vaak komt uit het advies dat eerder stoppen mogelijk is. Maar helemaal verrassend: soms is het vervroegen van het pensioen in combinatie met doorwerken gunstig om een belastingvoordeel binnen te halen.

Lees meer

Hoge Raad bevestigt discriminatie dubbele heffing lijfrente voor ondernemers

In maart berichtten wij over het advies van de Advocaat Generaal over een zaak waarin een ondernemer stelt gediscrimineerd te worden over dubbele heffing bij een lijfrente. De Hoge Raad heeft op 23 november 2018 arrest gewezen in het voordeel van de ondernemer. 

Lees meer

DGA met (woning)schuld aan je BV: kom in actie

In het belastingplan 2019 zijn enkele maatregelen aangekondigd als het gaat om de belastingheffing waar de directeur-aandeelhouder (DGA) mee te maken heeft. Heel veel DGA's maken gebruik van de mogelijkheden om fiscaal gunstig geld van de eigen BV te kunnen lenen. Maar let op! Waar lenen nu nog belastingvoordeel kan opleveren, zo gaat dit straks belastinggeld kosten. Tijd voor actie dus.    

Lees meer

Tijd tikt op verdwijnen van je mini pensioen

Het kan je zomaar gebeuren dat je pensioentje uit je oude baantje weg is. Want met ingang van 1 januari 2019 mogen pensioenfondsen je mini pensioen laten vervallen. Weg centen! Een berichtje aan je pensioenfonds is voldoende om je eurootjes veilig te stellen. Snel verdiend!

Lees meer

Prinsjesdag 2018 & pensioen voor ondernemers

In vervolg op het regeerakkoord zijn er met Prinsjesdag plannen gepresenteerd voor de toekomst. Wat betekenen deze plannen voor het pensioen van de ondernemer? Het belastingtarief gaat omlaag. Goed nieuws! Ook nieuws over de belastingteruggave voor sparen voor je pensioen als ondernemer én extra aandacht voor sparen dit jaar. Benut die kansen dus.

Lees meer

Vallura in seizoen 2018-2019 ook muntensponsor bij VVV-Venlo

In het seizoen 2018-2019 prijkt het logo van Vallura ook weer op de consumptiemunten van de businessclub van VVV-Venlo. Daarbij wordt gezorgd voor een passende aanbieding voor onze partners.

Lees meer

Welke testamenten zijn geschikt voor vererving van oudedagsverplichting (ODV)?

In de periode 2017-2019 heeft de ondernemer met een BV (DGA) fiscaal mogelijkheden om gunstig van het in de eigen BV opgebouwde pensioen af te komen. Medio 2018 hebben de meeste DGA’s het pensioen afgekocht voor die dat wilden en zijn er nog een handjevol DGA’s bezig met de omzetting in de zogenaamde oudedagsverplichting (ODV). Langzamerhand komt ook de benodigde duidelijkheid over de gevolgen van zo’n omzetting bij ververing van het voormalig pensioen – nu ODV. Belangrijk, want de verschillen zijn zeker aanwezig én kunnen onverwacht tot een belastingclaim leiden. Pas je testament hierop aan. Lees meer over de mogelijkheden en gevolgen per situatie.

Lees meer

Nieuwe opinie over de opmars van beleggen in het ondernemerspensioen

De economie is booming. Ondernemingen floreren. Uit onderzoeken blijkt dat de ondernemer zijn pensioen echter nog altijd niet geregeld heeft. Auw, dat doet pijn!

Ook herkenbaar! Lees onze opinie over de opmars van beleggen in het ondernemerspensioen

Lees meer