Contouren tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid (NOW)

Op 31 maart 2020 zijn de contouren voor de tijdelijke noodmaatregel overbrugging werkgelegenheid (NOW) gepubliceerd. Ook pensioenpremies vallen onder deze regeling.

Lees meer

Corona en pensioen voor uw medewerkers

Wat is de invloed van coronavirus op het pensioen van je personeel en welke maatregelen zijn er getroffen?

Lees meer

Voorstel verplichte arbeidsongeschiktheids- verzekering voor ZZP-er gereed

De stichting van de Arbeid heeft het voorstel "Keuze voor zekerheid" opgeleverd op 3 maart 2020. Hiermee wordt een vervolg gegeven aan het pensioenakkoord waarin een verplichte AOV verzekering voor de ZZP-er was aangekondigd. Dit plan is nog geen wet, maar geeft wel al contouren hoe de verplichting eruit komt te zien.  Lees meer

Opname van pensioen ineens

Met het pensioenakkoord is gepresenteerd dat het straks mogelijk gaat worden om 10% van je pensioen ineens uit te laten betalen. Een mooie pensioenjackpot. Inmiddels zijn meer voorwaarden bekend.

Lees meer

Struisvogelpolitiek met ondernemerspensioen

Onderzoeken liegen er niet om. Veel ondernemers / zelfstandigen hanteren struisvogelpolitiek als het om hun pensioen gaat. Gevolg: een niet op te lossen probleem op latere leeftijd. Hoe zit dit en wat kun je er aan doen?

Lees meer

Twee jaar Vallura

Vallura bestaat twee jaar. Vanaf 'nul' begonnen en nu werkzaam in een team van 4 medewerkers waarbij advies is gegeven aan meer dan 100 ondernemers en de dienstverlening is uitgebreid naar pensioenadvies voor werkgevers en werknemers. Dat vieren we komende maand met leuke acties. 

Lees meer

De pensioenjackpot komt eraan

Altijd al gedroomd om de jackpot te winnen? En dan op wereldreis, een nieuwe auto of een boot kopen? Het gaat gebeuren als je met pensioen gaat.  Hoe zit dit?


Lees meer

Gevolgen ondernemer principeakkoord pensioenstelsel

Op maandag 4 juni hebben het kabinet, SER en vakbonden een principeakkoord gepubliceerd over de toekomst van het pensioenstelsel. Dat betekent dat er voor ondernemers enkele belangrijke wijzigingen op komst zijn.

Lees meer

Met pensioen = financieel onafhankelijk zijn

Leef je pensioendroom, wordt financieel onafhankelijk. Mijn stelling: met pensioen gaan = financieel onafhankelijk zijn. Wat is dat eigenlijk, financieel onafhankelijk? Hoe wordt dit bereikt en wat is belangrijk om op te letten als het om pensioen gaat?

Lees meer