Zomaar een brief van het pensioenfonds

Zomaar een brief van het pensioenfonds

Een voorbeeld uit de praktijk. Een brief van het pensioenfonds, in dit geval van het pensioenfonds zorg en welzijn. Meer pensioeninkomen straks dan loon nu, staat er. Klinkt goed! Even kijken... hey, daar klopt niet veel van!

Het is zorgelijk dat er een totaal verkeerde verwachting wordt geschept door een groot pensioenfonds.
De pensioensector probeert te bewerkstelligen dat communicatie over pensioen duidelijk en betrouwbaar is. Dit is een typisch voorbeeld waarom één pensioenuitvoerder dat alleen niet voor elkaar krijgt. Gewoon omdat zij niet alle informatie hebben. In dit geval zijn extra uren boven de (minimale) contracturen wel bekend, maar niet meegenomen. Dit geeft een scheef beeld

En dan informatie die het pensioenfonds niet had: inkomen elders, elders opgebouwd pensioen en specifieke persoonlijke doelen. Dan klopt er gewoon helemaal niets meer van!

Nu staat in de wet dat pensioenuitvoerders uitvoering geven aan communicatie over pensioen, maar dat werkgevers daar verantwoordelijkheid in dragen. Nu hoop ik dat deze werkgever niet opdraait voor het verschil met de verwachting uit de brief, want dat wordt een hele dure grap. Dit soort zaken voorkomen? Laat je medewerkers regelmatig een pensioengesprekje hebben met iemand die er verstand van heeft. Dan weten ze écht wat ze kunnen verwachten. En wat ze zelf kunnen doen. 

Vallura helpt werkgevers en diens medewerkers en helpt hen verder.Terug naar nieuws