Pensioenkit: zo regel je pensioen

Uit onderzoek blijkt dat veel Nederlanders een probleem hebben als ze met pensioen gaan. Veel ondernemers laten hun pensioen sloffen, maar ook steeds meer particulieren hebben werkgevers waar pensioen niet of beperkt aandacht heeft. Wij ontwikkelden daarom de pensioenkit. Je krijgt een praktische set tot je beschikking om met pensioen aan de slag te gaan. Deze is bedoeld voor ondernemers, particulieren én voor dienstverleners die in hun vakgebied ook te maken krijgen met vraagstukken over pensioen. 

Elke pensioenkit bestaat uit een set van tips en, afhankelijk van de doelgroep, tools om zelf met pensioen aan de slag te gaan. Deze tips & tools worden stap voor stap per e-mail toegezonden en zijn gratis toegankelijk. Met de pensioenkit draagt Vallura bij aan haar missie om pensioen leuk, toegankelijk en begrijpelijk te maken.


Voor ondernemers
Speciaal voor ondernemers heeft Vallura een pensioenkit "pensioen regelen doe je zo zelf als ondernemer" ontwikkeld. Deze is nu verkrijgbaar voor verschillende levensfases waarin de ondernemer  en onderneming zich bevinden. Met de pensioenkit ontvang je als ondernemer een set tips om zelf met je pensioen aan de slag te kunnen gaan. Vallura is specialist in pensioenoplossingen voor ondernemers en combineert dit met hoogwaardige fiscale kennis, zodat je maximaal belasting bespaart. Als geen ander weten we dat pensioen niet de prioriteit van het dagelijks ondernemen heeft. Je wilt je geld in het bedrijf investeren en later kunnen leven. Je bedrijf vraagt je dagelijkse aandacht. Daarom vraagt de pensioenopbouw van de ondernemer een net wat andere aanpak dan voor een ander. De set tips wordt daarom stap voor stap met je gedeeld, zodat je zelf je prioriteit kunt bepalen en ermee aan de slag kunt wanneer jij dat wilt. 

Voor particulieren
Een groeiend aantal, met name kleinere en moderne, bedrijven hebben géén pensioenregeling meer voor hun werknemers, of de kwaliteit ervan neemt af. Werknemers kunnen zelf beslissen over hun eigen financiële toekomst. We merken daardoor een steeds grotere behoefte aan begeleiding waar je écht iets mee kunt. Met onze pensioenkit kun je zelf aan de slag met je pensioen. 

Voor werkgevers
De pensioenwereld is aan verandering onderhevig. Steeds meer werkgevers realiseren zich het belang van een goede communicatie rondom pensioen en de juiste juridische inrichting ervan. De trend is dat pensioenen steeds meer variabelen en keuzes neerleggen bij de werknemer, terwijl de werkgever meer verantwoordelijkheid krijgt over de communicatie rondom pensioen. We merken dat steeds meer werkgevers meer met pensioen voor hun medewerkers willen doen. Niet zozeer om de meer geld in de pensioen pot te stoppen, maar meer om de medewerkers de waarde (en dus kosten) van pensioen te laten ervaren. Dit leidt niet alleen tot meer tevreden medewerkers, maar ook besparing aan kosten voor herstelwerkzaamheden of onnodig hoge arbeidskosten. We merken ook dat veel HR of P&O medewerkers zeggen: "pensioen, dat zou goed zijn om eens verder in te verdiepen" Onze toolkit is daarom niet gericht op de verzekeringen zelf, maar op het geven van tips om als werkgever goed met pensioen om te gaan richting je medewerkers. De ontwikkelingen in het pensioenakkoord spelen hierin ook een belangrijke rol. We maken hierbij onderscheid tussen de pensioenkit voor werkgevers met een collectieve pensioenverzekering en werkgevers die zijn aangesloten bij een bedrijfstak- of ondernemingspensioenfonds. 

Voor professionals in de dienstverlening
Veel professionals in de zakelijke dienstverlening hebben in meer of mindere mate te maken met pensioen. Bijvoorbeeld accountants, belastingadviseurs, assurantiekantoren, loonadministratiekantoren en advocaten. We merken dat steeds vaker wordt onderkend dat pensioen belangrijk is. Onze toolkit is er daarom op gericht om deze dienstverlening aan te vullen met onze specifieke kennis en ervaring, waardoor de kwaliteit van de dienstverlening verbetert, zonder dat er forse bijkomende kosten zijn per case. We maken hierbij onderscheid tussen de pensioenkit  per sector waarin de professional actief is. De pensioenkit voor professionals is gratis verkrijgbaar in een vereenvoudigde versie en tegen betaling is een volledige versie beschikbaar.