Pensioenkit: zo ga je je collega's beter en actief helpen op pensioengebied

De pensioenwereld is aan verandering onderhevig. Steeds meer werkgevers realiseren zich het belang van een goede communicatie rondom pensioen en de juiste juridische inrichting ervan. De trend is dat pensioenen steeds meer variabelen en keuzes neerleggen bij de werknemer, terwijl de werkgever meer verantwoordelijkheid krijgt over de communicatie rondom pensioen. We merken dat steeds meer werkgevers meer met pensioen voor hun medewerkers willen doen. Niet om de meer geld in de pensioenpot van de medewerker te stoppen, maar om de medewerkers de waarde (en dus kosten) van pensioen te laten ervaren. Dit leidt niet alleen tot meer tevreden medewerkers, maar ook besparing aan kosten voor herstelwerkzaamheden of onnodig hoge arbeidskosten.

We merken ook dat veel HR of P&O medewerkers zeggen: "pensioen, dat zou goed zijn om eens verder in te verdiepen" Onze pensioenkit is daarom niet gericht op de verzekeringen zelf, maar op het geven van tips om als werkgever goed met pensioen om te gaan richting je medewerkers. De ontwikkelingen in het pensioenakkoord spelen hierin ook een belangrijke rol. 

Voor werkgevers met een verzekerde collectieve pensioenregeling
Deze pensioenkit richt zich op medewerkers die binnen een bedrijf belast zijn met vragen rondom pensioen en waarbij de werkgever een collectieve pensioenverzekering heeft gesloten ten behoeve van haar medewerkers. Dat kan de directeur/eigenaar zijn, maar ook medewerkers HR, medewerkers P&O die met pensioenvragen te maken krijgen en een meer actieve rol in willen gaan vervullen. Als jouw organisatie is aangesloten bij een pensioenfonds is een andere pensioenkit beter geschikt. Voor professionals die bedrijven adviseren zijn ook andere pensioenkits beschikbaar.

Schrijf je direct gratis in
Het enige wat je hoeft te doen is hier je contactgegevens achter te laten en je gaat onze pensioenkit ontvangen.

Schrijf je direct in en ga je collega's beter en actief helpen met pensioenvraagstukken
Door op de onderstaande knop te klikken gaat u akkoord met ons Privacybeleid.

Meer over de pensioenkit van Vallura
Vallura is specialist in pensioenoplossingen. Jarenlange ervaring wordt gecombineerd met een flinke dosis ervaring, fiscale kennis én praktische toepassingen. In onderscheid met andere pensioenadvieskantoren richten wij ons op de werknemer en niet op het afsluiten van een pensioenverzekering. Met deze ervaringen hebben we specifieke kennis opgedaan en helpen we medewerkers van bedrijven zelf pensioenvraagstukken op te pakken. Deze kennis gaan we delen in onze pensioenkit, waarbij je stap voor stap wordt meegenomen over hoe je dat aanpakt en organiseert. We maken daarbij ook gebruik van actualiteiten op het gebied van pensioen. Het enige wat je hoeft te doen is je contactgegevens achter te laten zodat we onze kennis met je kunnen delen. Met deze pensioenkit draagt Vallura bij aan onze missie om pensioen leuk, eigentijds & toegankelijk te maken.

Speciaal aandacht voor actualiteiten en het pensioenakkoord in het bijzonder
Sinds er een pensioenakkoord tot stand is gekomen, waarvan kenners allen van mening zijn dat dit een grote impact gaat hebben op het pensioen voor de werknemer én de werkgever, volgt er een regelmatige stroom over updates. Het pensioenakkoord wordt nog altijd nader uitgewerkt en zal komende tijd de nodige vragen oproepen. In onze pensioenkit nemen we mee hoe je als werkgever voorbereid kunt zijn op deze grote veranderingen. 

Geen kosten
Aan deze pensioenkit zijn geen kosten verbonden. Wil je gebruik gaan maken van de volledige versie met tools, kan dat tegen betaling uitgebreid worden.

Meer over pensioen voor werkgevers