De 5 belangrijkste redenen om als starter nú met uw pensioen aan de slag te gaan!

Als starter ligt niet direct uw prioriteit bij het sparen voor uw pensioen. Hier leest u de belangrijkste redenen waarom pensioen wel direct uw aandacht behoeft!


1. Er is voor een ondernemer geen nabestaandenpensioen geregeld bij overlijden

Als u pensioen opbouwt bij een werkgever maakt een regeling voor uw partner bij overlijden daar eigenlijk altijd onderdeel van uit. Die regeling heeft u niet als ondernemer. Wist u dat het financiële belang bij overlijden standaard meer dan honderdduizenden euro's bedraagt! En wist u ook dat de premie voor dit soort verzekeringen betrekkelijk laag is. Met enkele tientjes in de maand heeft u het al goed geregeld.

2. Inhalen is niet meer mogelijk

Later beginnen met sparen. In de praktijk wordt het telkens vooruitgeschoven. Wist u dat veel ondernemers het zó lang voor zich uitschuiven, zodat ze later niet meer in staat zijn de schade in te halen. Uiteindelijk resteert een slecht inkomen of moet gedwongen nog meerdere jaren doorgewerkt worden. Wist u ook dat als u als jongere ondernemer zomaar 20% méér pensioen opbouwt als u wel meteen begint?

3. Een ongeluk zit in een klein hoekje

Wacht u even met uw pensioen te regelen en ook met de bijbehorende risicodekkingen? Vergeet niet dat het ongeluk vaak in een klein hoekje zit. Hierdoor loopt u het risico dat door een ongelukje een verzekeraar in de toekomst véél meer premie vraagt om u te verzekeren of u misschien helemaal niet meer wilt verzekeren.

4. Laat kansen niet liggen

Soms is het gunstig uw pensioen verder op te bouwen bij de pensioenregeling van uw laatste werkgever. Dat kan niet altijd en hoeft ook lang niet altijd voordelig te zijn. Maar als dat wel zo is, dan zit hier nagenoeg altijd een voorwaarde aan dat in een kort tijdsbestek na het einde van het dienstverband een verzoek moet worden gestuurd voor het blijven opbouwen van pensioen. Bent u te laat, dan heeft u pech! U kunt daarmee goede voorwaarden en daarmee veel geld mislopen.

5. Onderschatting van de financiële impact!

Met pensioen is ontzettend veel geld gemoeid. Bijna geen enkele startend ondernemer realiseert zich dat. Met goede keuzes rondom uw pensioen kunt u vaak meer verdienen dan met een jaar werken! Alleen daarom al is het goed om bij de start van uw bedrijf inzicht te hebben over wat voor bedragen het gaat. Een beetje meer rendement halen op je pensioenvermogen levert al snel tienduizenden euro's voordeel op. Dit soort bedragen kunt u met gemak mislopen als u zaken niet tijdig goed regelt.  

Wat doen wij?
Vallura adviseert ondernemers over de opbouw van pensioen. U krijgt inzicht in welke alternatieven bij uw persoonlijke situatie en wensen passen. Hierbij leveren wij een totaaloplossing. Het advies bevat een concrete aanbeveling op welke wijze u het realiseren van een onbezorgde oudedag het beste kunt vormgeven. Wij ronden dit af middels het sluiten van een lijfrente-, pensioenproduct en/of risicoverzekering als dit uit het advies naar voren komt. Wij zijn hierin volledig onafhankelijk.

Ook bewaken wij de voortgang van de opbouw voor u. Verandert uw persoonlijke situatie? Of verandert de markt of wetgeving, waarmee u uw positie kunt verbeteren? Dan zorgen wij dat u hier gebruik van kunt maken. Wij ontzorgen u hierin. Zo bent u verzekerd van een goede en onbezorgde oudedag.

Neem contact op voor een offerte of kennismakingsgesprek