Jouw lijfrente komt vrij, wat nu?

Als jouw lijfrente op einddatum komt, kun je keuzes maken óf en hoe je deze tot uitkering wilt laten komen. De mogelijkheden die je hebt zijn niet alleen afhankelijk van de producten in de markt die er zijn, maar ook afhankelijk van de (fiscale) spelregels die van toepassing zijn. De juiste keuze kan jou veel geld opleveren.

Waar kun jij zoal op letten?

Mijn lijfrente komt vrij, wat kun je nu het beste doen?

De eerste belangrijke vraag om aan jezelf te stellen is: heb je het geld al nodig? Op basis daarvan kun je ervoor kiezen om de lijfrente tot uitkering te laten komen of er nog even mee te wachten. Na de AOW-leeftijd is het belastingtarief vaak gunstiger dan ervoor. Voor elke situatie is dit echter verschillend, en antwoorden op vragen zoals: Hoe lang mag je wachten met uitkeren? Hoe lang mag de uitkeringstermijn zijn? Hangen af van jouw situatie.


Bij het afsluiten van een lijfrente heb je keuzes: zelf doen, naar de bank gaan of een onafhankelijke adviseur inschakelen. Terwijl online platforms en bancaire lijfrentes eenvoudig lijken, is gespecialiseerd advies cruciaal. Bancaire lijfrentes verliezen terrein door lage rentestanden. Advies inwinnen bij een specialist is slim, omdat banken en verzekeringskantoren vaak beperkte opties bieden en soms alleen hun eigen producten verkopen. Zeker als je veel vermogen in jouw lijfrente hebt zitten is het inschakelen van een onafhankelijke adviseur aan te raden voor het maken van de beste keuzes. Ontdek hier hoe wij je kunnen helpen bij jouw lijfrente-uitdagingen.

Wat doen wij? 

Vallura is een onafhankelijk adviseur op het gebied van oudedagsvoorzieningen. Je krijgt inzicht in welke alternatieven bij jouw persoonlijke situatie en wensen passen. Hierbij leveren wij een totaaloplossing. Het advies bevat een concrete aanbeveling op welke wijze jij het realiseren van een onbezorgde oudedag het beste kunt vormgeven. Wij ronden dit af middels het sluiten van een lijfrenteproduct dat het beste bij jouw wensen en situatie past.

Ook bestaat de mogelijkheid om middels een service abonnement jouw situatie te laten bewaken. Wij worden daarmee jouw aanspreekpunt voor al jouw pensioen aangelegenheden en houden jouw situatie in de gaten.

FAQ

Wanneer komt mijn lijfrente vrij?

De exacte einddatum van je lijfrente hangt af van de voorwaarden die zijn vastgesteld bij het afsluiten van het contract. Neem contact op met je financiële instelling of verzekeringsmaatschappij voor specifieke details.

Wat zijn mijn opties als mijn lijfrente vrijkomt?

Je kunt ervoor kiezen om de lijfrente tot uitkering te laten komen of nog even te wachten. De beslissing hangt af van je financiële behoeften en de fiscale regels die van kracht zijn.

Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een onafhankelijke adviseur voor mijn lijfrente-keuzes?

Een onafhankelijke adviseur kan een breed scala aan opties bieden, in tegenstelling tot banken die vaak beperkte keuzes hebben. Vooral bij aanzienlijke vermogens in je lijfrente is gespecialiseerd advies waardevol.