Kennisblog - Dit is hét ideale moment om pensioen voor je medewerkers te regelen

Overweeg jij als werkgever ook om een pensioenregeling te beginnen? Dan is dit het perfecte moment. Veel werkgevers herkennen dit al en nemen de stap om een pensioenregeling te starten. waarom jij dit ook zou moeten doen? Leggen we in dit kennisblog uit. 

Het gebrek aan kennis over het onderwerp zorgt vaak voor uitstel van actie, maar hier hebben wij de zomer een goede oplossing voor. 


€ 2.000 subsidiemogelijkheid, (alleen) op 20 juni 2024

MKB-Nederland en VNO-NCW stellen op 20 juni 2024 een tijdelijke regeling open welke voorziet in € 2.000 tegemoetkoming op de kosten van een WFT pensioenadviseur voor het opstarten van een eerste pensioenregeling die uiterlijk 28 november 2024 gerealiseerd moet zijn.  
Meer info 

Waarom is het juist nu een goed moment voor jou als werkgever?


  • Alles gereed voor een start per 1 januari: Het regelen van een pensioenregeling vergt enige voorbereiding en doorlooptijd. Veel werkgevers kiezen voor een start per 1 januari vanwege diverse redenen. Deze datum biedt voldoende tijd om alles tijdig gereed te hebben, en valt vaak samen met andere loonafspraken, waardoor het implementeren van een pensioenregeling als een loonsverhoging kan worden gezien. Ook kan het samenvallen van het inhouden van een eigen bijdrage met een loonsverhoging de waardering voor pensioen maximaliseren.


  • Herbezinning medewerkers: De zomerperiode is een moment van herbezinning voor veel mensen. Door je medewerkers te laten weten dat je bezig bent met het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden, vergroot je hun betrokkenheid en commitment.


  • De pensioenmarkt ontploft in 2025 en 2026: Met nieuwe pensioenwetgeving op komst, is het nu het moment om actie te ondernemen. Starten met een pensioenregeling betekent dat je alles al goed hebt geregeld en voorkomt lange doorlooptijden en hoge tarieven in de toekomst..

"de pensioenmarkt ontploft in 2025 en 2026"

Zomeraanbieding Quick Scan nieuwe pensioenregeling


  • De kosten voor een quick scan bedragen normaal €760 excl. BTW. Profiteer nu van onze tijdelijke actie: laat de quick scan uitvoeren in de maanden juli of augustus en je betaalt geen kosten. Het kost alleen een beetje van je tijd.


  • Waarom? Ook wij zien dat de vraag naar nieuwe pensioenregelingen stijgt. Het is onze missie om iedereen aan een goed pensioen te helpen. We denken dat dit je helpt om op het juiste moment van start te gaan.


Naar de zomeraanbieding

"IK BEN HEEL TEVREDEN OVER DE KENNIS DIE PARAAT IS OVER PENSIOEN EN DE MOGELIJKHEDEN BIJ VALLURA"

- Flaxe Beheer B.V.