Vernieuwde NOW regeling

Vernieuwde NOW regeling

Wat was de NOW regeling ook al weer?

Met alle regelingen die de overheid heeft getroffen is het misschien wel lastig om overzicht te houden. Daarom leggen wij eerst even kort uit welke regeling de NOW ook al weer was.
De NOW regeling is de regeling die er voor zorgt dat personeel doorbetaald kan worden. Je krijgt als werkgever tot 90% subsidie over het loon. Om dit bedrag vast te stellen wordt gekeken naar de loonsom van Maart 2020. Vergeleken met de vorige regeling zijn er wel een aantal punten verandert.


Hoe ziet de nieuwe NOW regeling er uit?

- Je hebt een (verwacht) omzetverlies van minimaal 20% binnen je bedrijf;
- De opslag op de loonkosten, om bijkomende kosten zoals pensioenpremies te betalen, wordt verhoogd van 30% naar 40%;
- Er wordt dus gekeken naar de loonsom van maart 2020;
- De ‘ontslagboete’ van 50% is uit de nieuwe regeling gehaald. Wel wordt het loon van de betreffende medewerker uit de totale loonsom gehaald;
- De werkgever is verplicht om werknemers te stimuleren om aan bij – of omscholing te doen;
- De aanvraag mag gaan over de periode juni-augustus, juli-september of augustus-oktober. Het gaat dus om 3 maanden. Is de vorige NOW ook aangevraagd? Dan moet de nieuwe aanvraag aansluiten op de oude aanvraag. Heeft u de vorige NOW regeling nog niet aangevraagd? Dit kan nog tot 6 juni!


Heb ik een accountantsverklaring of verklaring van een derde nodig?

Er is een accountantsverklaring nodig wanneer het voorschotbedrag minimaal € 100.000 bedraagt of wanneer het uiteindelijke subsidiebedrag minimaal € 125.000 bedraagt.
Een verklaring van een derde is nodig wanneer het voorschotbedrag minimaal € 20.000 bedraagt of wanneer het uiteindelijke subsidiebedrag minimaal € 25.000 bedraagt.

Vallura kan u helpen met het indienen van de aanvraag en kan als derde een verklaring afgeven aan de overheid.

Lees meer over de vernieuwde NOW regeling via Rijksoverheid
Lees hier meer over de vorige NOW regeling

Terug naar nieuws