Veel meer rendement uit uw vrijkomende lijfrente? Dat kan!

U heeft een lijfrentekapitaal welke expireert en ziet dat uw geld nu wordt omgezet naar een hele lage rente. Kan dat niet anders? Zeker wel! Dit vraagt een wat meer creatieve oplossing!

De lage rentestand vraagt om meer creatieve oplossingen!

De impact van een hoger rendement is gigantisch!

Door de lage rentestanden mag u blij zijn als u in een bancaire lijfrente 1,75% rente krijgt over een looptijd van 20 jaar. Niet veel dus. Er zijn mogelijkheden om de uitkering variabel te maken op basis van toekomstige rendementen. Stel dat zo een gemiddeld rendement van 3% wordt gehaald. De impact? Het totale rendement is bijna 80% hoger! En met 4% rendement per jaar zelfs 145% hoger. Met een inleg van € 100.000 hebben we het dan over € 16.000 respectievelijk € 30.000 meer rendement! Absoluut de moeite waard!

Een hoger rendement levert u al snel tienduizenden euro's voordeel op!

Uw lijfrente laten uitkeren

Als u uw lijfrente wilt laten uitkeren, kan dat ook met een variabele rente die afhankelijk is van beleggingenopbrengsten. Daarmee streeft u een veel hogere uitkering na en stijgt in feite uw uitkering jaarlijks als het rendement positief is. Deze oplossingen zijn nog minder bekend en worden lang niet altijd toegelicht of aangeboden. Vanwege de lage rentestanden winnen deze oplossingen aan populariteit. En met recht.


Uw lijfrente nog niet uitkeren

Als u uw lijfrente nog niet wilt uitkeren, heeft u sowieso meerdere opties. Vaste rente, variabele rente of beleggingen. Als de lijfrente nog niet wordt uitgekeerd, wordt dit voor een aantal jaren uitgesteld. U kunt zelf bepalen op welke manier u rendement wilt maken op uw vrijkomende lijfrente voor die jaren.

Variabel rendement past niet bij iedereen, laat u dus goed adviseren!

Is dit altijd gunstig?

Nee. Het blijft een oplossing die op beleggingsbasis werkt. Dat betekent dat u een hoger rendement nastreeft, maar ook het risico loopt wat met beleggen gepaard gaat. Heeft u zoveel vermogen gespaard dat u met uw inkomen niet geheel afhankelijk bent van deze uitkering, dan ligt beleggen al meer voor de hand dan als dit uw enige spaarpotje is waarvan u moet leven. Laat u dus altijd goed adviseren.

Wat doen wij?
Vallura is een onafhankelijk adviseur op het gebied van oudedagsvoorzieningen. U krijgt inzicht in welke alternatieven bij uw persoonlijke situatie en wensen passen. Hierbij leveren wij een totaaloplossing. Het advies bevat een concrete aanbeveling op welke wijze u het realiseren van een onbezorgde oudedag het beste kunt vormgeven. Wij ronden dit af middels het sluiten van een lijfrenteproduct dat het beste bij uw wensen in situatie past.

Ook bestaat de mogelijkheid om middels een serviceabonnement uw situatie te laten bewaken. Niet alleen voor uw lijfrente, maar uw totale pensioen en (fiscale) vermogenssituatie. Eén aanspreekpunt voor al uw pensioen en fiscale vermogens aangelegenheden. Is het verstandig een andere keuze te maken of uw situatie te wijzigen? Dan hoort u dat van ons!

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!