Veel meer rendement uit jouw vrijkomende lijfrente? Dat kan!

Je hebt een lijfrentekapitaal welke expireert en ziet dat jouw geld nu wordt omgezet naar een hele lage rente. Kan dat niet anders? Zeker wel! Dit vraagt een wat meer creatieve oplossing!

De lage rentestand vraagt om meer creatieve oplossingen!

De impact van een hoger rendement is gigantisch!

Door de lage rentestanden mag je blij zijn als jij in een bancaire lijfrente 1,75% rente krijgt over een looptijd van 20 jaar. Niet veel dus. Er zijn mogelijkheden om de uitkering variabel te maken op basis van toekomstige rendementen. Stel dat zo een gemiddeld rendement van 3% wordt gehaald. De impact? Het totale rendement is bijna 80% hoger! En met 4% rendement per jaar zelfs 145% hoger. Met een inleg van € 100.000 hebben we het dan over € 16.000 respectievelijk € 30.000 meer rendement! Absoluut de moeite waard!

Een hoger rendement levert je al snel tienduizenden euro's voordeel op!

Jouw lijfrente laten uitkeren

Als je jouw lijfrente wilt laten uitkeren, kan dat ook met een variabele rente die afhankelijk is van beleggingenopbrengsten. Daarmee streef je een veel hogere uitkering na en stijgt in feite jouw uitkering jaarlijks als het rendement positief is. Deze oplossingen zijn nog minder bekend en worden lang niet altijd toegelicht of aangeboden. Vanwege de lage rentestanden winnen deze oplossingen aan populariteit. En met recht.


Jouw lijfrente nog niet uitkeren

Als jij jouw lijfrente nog niet wilt uitkeren, heb je sowieso meerdere opties. Vaste rente, variabele rente of beleggingen. Als de lijfrente nog niet wordt uitgekeerd, wordt dit voor een aantal jaren uitgesteld. Jij kunt zelf bepalen op welke manier je rendement wilt maken op jouw vrijkomende lijfrente voor die jaren.

Variabel rendement past niet bij iedereen, laat je dus goed adviseren!

Is dit altijd gunstig?

Nee. Het blijft een oplossing die op beleggingsbasis werkt. Dat betekent dat je een hoger rendement nastreeft, maar ook het risico loopt wat met beleggen gepaard gaat. Heb je zoveel vermogen gespaard dat je met jouw inkomen niet geheel afhankelijk bent van deze uitkering, dan ligt beleggen al meer voor de hand dan als dit jouw enige spaarpotje is waarvan je moet leven. Laat je dus altijd goed adviseren.

Wat doen wij?
Vallura is een onafhankelijk adviseur op het gebied van oudedagsvoorzieningen. Je krijgt inzicht in welke alternatieven bij jouw persoonlijke situatie en wensen passen. Hierbij leveren wij een totaaloplossing. Het advies bevat een concrete aanbeveling op welke wijze je het realiseren van een onbezorgde oudedag het beste kunt vormgeven. Wij ronden dit af middels het sluiten van een lijfrenteproduct dat het beste bij jouw wensen en situatie past.

Ook bestaat de mogelijkheid om middels een serviceabonnement jouw situatie te laten bewaken. Niet alleen voor jouw lijfrente, maar jouw totale pensioen en (fiscale) vermogenssituatie. Eén aanspreekpunt voor al jouw pensioen en fiscale vermogens aangelegenheden. Is het verstandig een andere keuze te maken of jouw situatie te wijzigen? Dan hoor je dat van ons!

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!