Ruud Geelen

Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit?
“Na een wandeling met de hond in het Brabantse bos naar kantoor, naar een klant of start thuis. Even schakelen met het team. Wie is waarmee bezig? Kunnen we elkaar helpen? Bij de klant het presenteren van bijvoorbeeld de impact qua kosten en pensioenresultaten van de introductie van een nieuwe regeling of een gesprek over pensioen en bijkomende arbeidsvoorwaarden, wat is de visie van de werkgever hoe kunnen wij meehelpen om doelstellingen met de pensioenregeling concreet te krijgen? Wat is onze toegevoegde waarde? Werken aan een rapport; berekeningen maken en sparren met collega’s om zaken zo helder mogelijk te kunnen presenteren aan de klant en natuurlijk ook een praatje tijdens lunch of bij de koffieautomaat. Kortom, zeer gevarieerd en iedere dag weer anders.”

Waarom ben je bij Vallura gaan werken?
“Jonge club mensen en frisse aanpak van de pensioenproblematiek. Alles zo eenvoudig mogelijk bij de klant en op een moderne eigentijdse manier over het voetlicht brengen en optimaal. Door dit te doen gaat pensioen meer leven bij de werknemers en wordt pensioen een arbeidsvoorwaarde die meer gewaardeerd wordt en leidt tot financiële onafhankelijkheid. Ook dat Vallura waarde toevoegt vanuit de fiscaliteit sprak mij zeer aan.”

Wat houdt jouw werk in een notendop in?
“Ik begeleid werkgevers bij veranderingsprocessen m.b.t. de pensioenregeling die zij aan hun werknemers aanbieden en de communicatie daarvan aan de werknemers. Dat klinkt ingewikkeld maar laat me een voorbeeld noemen. Het pensioenakkoord. Iedere werkgever moet hier iets mee. Je kan dit zien als een verplicht nummer maar je kan dit ook zien als een kans om de pensioenregeling te moderniseren en toekomstbestendig te maken en zo in te richten dat het past bij wat jouw bedrijf wil uitstralen. Dat begint met een goed gesprek over hoe kan de pensioenregeling bijdragen in het realiseren van de doelen die de onderneming heeft. Wat moet de pensioenregeling uitstralen en wat is het ambitieniveau van de regeling. Samen met de werkgever gaan we dit proces door waarbij ik aan de hand van de wensen een aantal scenario’s voorstel voor een nieuwe pensioenregeling.”

Waarom is pensioen zo belangrijk voor jou?
“Ja wat ik al zei; het is een weg naar financiële onafhankelijkheid. Dus niet zozeer het gegeven dat je kan of moet stoppen met werken maar het gevoel dat je niet meer hoeft te werken om te voorzien in je levensonderhoud.
Dat is ook de filosofie bij Vallura. Moeten wordt (ver)mogen.”

Waar haal je het meeste plezier uit?
“Het samen met klanten het pensioenvraagstuk oplossen en daarmee een langdurige relatie op te bouwen.”

Wat is jouw grootste leermoment in jouw carrière?
“Dat zijn er velen. Iedere dag leer ik weer van klanten maar ook van mijn collega’s. Vooral dat je open moet staan voor de kennis en ervaringen van klanten en collega’s brengt je veel. Niet alleen maakt dit je beter in je werk maar ook door te luisteren naar de verhalen van klanten leidt tot betere pensioenoplossingen. Techniek is een voorwaarde maar niet het belangrijkste. De menselijke klik is veel belangrijker.”

Neem contact op: ruud@vallura.nl of op 085 0705190