Pensioen voor de ervaren ondernemer

Als ondernemer wil jij het maximale uit jezelf en je bedrijf halen. Maar is dat ook genoeg om onbezorgd jouw oudedag tegemoet te gaan? Een check op je huidige situatie is daarbij de eerste stap. Hoeveel je precies nodig hebt, is voor iedereen anders. Wacht niet af tot je bijna met pensioen gaat om te kijken hoe je ervoor staat. Daarmee voorkom je dat jouw pensioensituatie niet meer te herstellen is en je onbezorgd richting jouw oudedag kunt gaan.


Pensioenplan
Daarnaast heb je de mogelijkheid om een serviceabonnement bij ons af te nemen. Ons serviceabonnement voor ondernemers is gericht op het bewaken van je pensioensituatie. We administreren de correspondentie van jou, je accountant en de verzekeraar. We toetsen jouw situatie tenminste 1x per jaar. Is het wenselijk een aanpassing te doen? Dan verneem je dat van ons. Pas je het ook aan? Dan garanderen we jou ook een goed pensioen. Het standaard abonnement, gericht op signaleringen, kan worden uitgebreid naar een all-in abonnement waarin ook onze adviezen en verwerkingen op de uitvoering van aanpassingen zijn inbegrepen.
Vallura is specialist in pensioenen voor ondernemers. Voor een goed advies met garantie op een goed financieel pensioen helpen wij je met ons pensioenplan. Dat gaat verder dan het afsluiten van een financieel product. Hoe denken we dat je toekomst eruitziet. Welke wensen heb je en welke risico's wil je wel/niet lopen. En hoe verhoudt zich dit tot je inkomsten en vermogen uit de zaak? Het pensioenplan voorziet in een concreet antwoord.

Een check op je bestaande spaarproduct
Je hebt in het verleden een pensioen- of lijfrenteproduct afgesloten en premie betaald. Jij bent als ondernemer niet dagelijks bezig of dit product nog altijd marktconform is en past bij jouw huidige situatie en wensen. Dat begrijpen wij. Met een check op je bestaande product heb jij snel inzicht of dit nog altijd bij je situatie past. Afhankelijk van de uitkomst passen wij het ook voor je aan. Ook bewaken wij dat het product bij je situatie blijft passen. Zo kun jij je richten op je bedrijf en is jouw pensioenpositie toch geborgd. 


Tarief (2024)
Een persoonlijk advies wordt aangeboden tegen een vaste prijs, welke is gebaseerd op een uurtarief van € 111-. Deze prijs is inclusief het afsluiten van een pensioen, lijfrente en/of overlijdensrisico product als dit uit het advies komt. Voor het onderhoud van jouw pensioensituatie neem je een servicecontract af. De kosten hiervoor bedragen € 18,- (exclusief BTW) per maand.

Uitgebreide informatie tarieven voor ondernemers

Heb jij in de verleden jaren reeds meerdere pensioenpotjes gespaard? Dan bevelen wij sterk aan om met een inkomens- en vermogensplaatje het totaal inzichtelijk te maken en waarbij ook het oversluiten van een pensioen, lijfrente en/of overlijdensrisico product zit inbegrepen in de prijs.

Meer informatie over wat je kan doen als je lijfrente vrij komt

Terug naar 'ik ben ondernemer'

  • Waardecreatie
  • Co creatie
  • Passie
  • Betekenisvol

FAQ

Is het slim om nog eens naar mijn pensioen te kijken?

In de praktijk hebben ondernemers 'ooit' eens 'iets' gedaan aan pensioen. Een concreet plan zit er niet achter. In dat geval is het zeker slim om de situatie eens tegen het licht te houden. De kans is heel groot dat er veel geld te verdienen valt met het maken van nieuwe keuzes, die bovendien leiden tot een concreet zicht op een gewenst pensioen. 

Heb ik al voldoende vermogen opgebouwd om financieel onafhankelijk te kunnen zijn?

De definitie van financieel onafhankelijk als het gaat om pensioen is volgens ons: “voldoende vermogen en inkomen om de rest van je leven dezelfde levensstijl te kunnen vasthouden zonder nog te hoeven werken”. Wat je hiervoor nodig hebt is sterk afhankelijk van de kosten van de gewenste levensstijl. Bedragen van € 300.000 – 500.000 met een pensioenleeftijd vanaf de AOW leeftijd zijn wel gangbaar. Eerder met pensioen of een hoger uitgavenpatroon kunnen het benodigde vermogen sterk doen verhogen.

Is mijn lijfrente polis nog goed?

In het verleden zijn veel lijfrente polissen gesloten door ondernemers. Of deze nog goed is, hangt heel sterk van de polis af. Misschien is het een woekerpolis, of een polis met véél te véél te kosten die ten koste gaan van jouw geld. Maar misschien zit er een goede garantiewaarde in die je nu niet meer kunt krijgen. Of jouw polis ook de gewenste opbrengsten gaat opleveren is onzeker. Gewoon even na laten kijken is zinvol.

Is mijn bedrijf genoeg als pensioen?

Waar jaren terug altijd werd gezegd en gedacht dat een ondernemer het pensioen wel uit het bedrijf haalde, is deze gedachte meer en meer achterhaald. Zonder actief plan komen veel ondernemers bedrogen uit. Maar niet alle. Een onderneming waar geen bedrijfspand in zit en het bedrijf eigenlijk niet door kan draaien zonder die ondernemer zal niet snel genoeg waarde opbrengen om als pensioenvoorziening voldoende te zijn. In de praktijk lukt het maar een klein percentage van de ondernemers om daadwerkelijk het pensioen volledig uit de verkoop van het bedrijf te laten komen. 

Wat houdt het pensioenplan in bij een update als ervaren ondernemer?

Gekeken wordt naar je gewenste inkomensbehoefte en in welke mate je dat doel al bereikt hebt of welke acties en verbeterpunten er zijn om tot dat doel te komen. Zijn je huidige financiële producten wel goed nog en zijn deze goed genoeg om je doelen te bereiken? Hoe kun je omgaan met het vermogen dat in je bedrijf zit? En is het verstandig om nog iets te doen aan risicodekking voor overlijden en arbeidsgeschiktheid als het gaat om je pensioen? Dit tezamen vormt jouw pensioenplan met een stip op de horizon en bijbehorende acties.