Tijd tikt op verdwijnen van je mini pensioen

Tijd tikt op verdwijnen van je mini pensioen

Vanaf 1 januari 2019 veranderen de regels rondom kleine opgebouwde pensioenen. Veel mensen hebben door baanwisselingen en studentenbaantjes op verschillende plekken kleine pensioentjes op gebouwd. Pensioenfondsen mochten kleine bedragen afkopen. Per 2019 komen mini pensioenen te vervallen.
Het gaat dan om pensioenen van minder dan € 2 euro per jaar (ofwel € 0,17 per maand). Wil je niet dat jouw heel kleine pensioen vervalt, neem dan contact op met je pensioenfonds. Afkopen kan je zomaar een tientje opleveren. Snel verdiend.

Is dit op mij van toepassing?
Als je niet weet of je zo'n klein pensioen hebt opgebouwd, dan kun je dit snel en makkelijk zelf opzoeken.

Houd je DIGID bij de hand en surf naar www.mijnpensioenoverzicht.nl en zie direct waar je een klein pensioentje hebt opgebouwd van minder dan € 2 per jaar. Met 4x klikken haal je jouw pensioengegevens op en kom je in het tabblad 'mijn pensioen nu'. Hier klik je nog op 'uw pensioen'. Je krijgt een overzicht van al je pensioenen. Zit er een pensioenfonds bij waar minder dan € 2 vermeld staat? Onderneem dan actie door contact op te nemen met je pensioenfonds.


Neem contact op met je pensioenfonds

De pensioenfondsen kunnen elk een andere werkwijze hebben om tot afkoop over te gaan.  We helpen je een handje met onderstaande links.

Staat hier je pensioenfonds niet bij. Kijk dan op deze handige lijst voor alle pensioenfondsen.

Mogelijkheden voor jou

Vallura adviseert over pensioenen. We helpen je inzicht te krijgen en begeleiden je bij het maken van keuzes, maar vooral ook signaleren we wanneer het zinvol is om actie te ondernemen. We hebben hiervoor geheel eigen tools ontwikkeld. Vaak bieden we dit ook aan via werkgevers. Neem contact op om te weten wat wij allemaal voor jou kunnen betekenen.
Terug naar nieuws