Fiscus negeert advies aan Hoge Raad over extra belastingaftrek lijfrente / banksparen

Fiscus negeert advies aan Hoge Raad over extra belastingaftrek lijfrente / banksparen

De belastingdienst heeft intern namelijk gecommuniceerd dat inkomende bezwaarschriften worden afgewezen. De aanleiding wordt mede gevormd doordat het aantal inkomende bezwaarschriften erg veel werd. Als argument wordt tevens gebruikt dat men verwacht dat de conclusie van de Advocaat Generaal niet wordt gevolgd door de Hoge Raad.

Dit bericht is spijtig voor alle ondernemers die afgelopen jaren voor pensioen hebben gespaard in een lijfrente/banksparen. Met name als het gaat om het veilig stellen van rechten op extra belastingteruggaven kan het zo zijn dat ondernemers hierdoor voordeel gaan mislopen. 

Deze werkwijze van de belastingdienst wil niet zeggen dat alle kansen verkeken zijn. Als de Hoge Raad wel in het voordeel van de ondernemer beslist (zoals ook de Advocaat Generaal heeft geadviseerd) kan op dat moment alsnog voordeel worden veilig gesteld. 

Omdat u als ondernemer de rechtspraak niet dagelijks volgt, bewaken wij dit graag voor u. Meld u aan voor onze actie, zodat wij u kunnen informeren zodra actie nodig is. Bovendien kunt u bij aanmelding gewoon gebruik maken van onze gratis scan op uw lijfrente.


Terug naar nieuws