Herkansing om meer uit uw pensioen te halen loopt af

Herkansing om meer uit uw pensioen te halen loopt af

Mogelijk hogere uitkering

Door de maatregel is de hoogte van het pensioen niet meer afhankelijk van de rentestand op de pensioendatum. En dat is goed nieuws, want de rente is/was historisch laag, waardoor de pensioenuitkering vaak tegenviel. Kiest u voor een variabele pensioenuitkering en dus voor doorbeleggen? Dan wordt de uitkering variabel op basis van beleggingen. Gedeeltelijk is ook mogelijk. Er is hierdoor kans op een hoger pensioen, maar ook op een lager pensioen.

Er zijn verschillende aanbieders die zo'n variabele uitkering met doorbeleggen aanbieden. Met name de onderliggende beleggingen en voorwaarden kunnen van invloed zijn op uw pensioenpositie voor de toekomst omdat rendementen en risico's kunnen verschillen.

Belang

Een klein beetje meer rendement en daardoor een beetje hogere uitkering kan al snel heel veel waarde opleveren. Een hogere uitkering van € 15 per maand is al snel duizenden euro's waard, omdat het gaat om een levenslange uitkering. Laat u dus goed adviseren.

Wat kan Vallura voor u betekenen?

Vallura helpt medewerkers, al dan niet via van de (vorige) werkgever, om een keuze te maken of er gebruik wordt gemaakt van deze optie tot doorbeleggen én bij welke uitvoerder dit mogelijk is en informeert u over de impact van uw keuzes.



Terug naar nieuws