Mijn pensioen regelen

Voor de meeste werknemers is het vanzelfsprekend dat pensioen goed is geregeld. In lang niet alle gevallen is dat ook echt zo. Vaak heb je als medewerker de keuze om bij te sparen via de regeling van jouw werkgever of kun je in privé ook een aanvullende regeling sluiten. Of dit ook nodig is hangt van veel verschillende dingen af. Bekijk het tijdig om te voorkomen dat je pensioensituatie later niet meer te herstellen is.


Tarief
Een persoonlijk advies is gebaseerd op een uurtarief van € 111. De verwachte tijdsbesteding is erg afhankelijk van de specifieke vraag en persoonlijke situatie. Wij zijn in staat om je met een praktische inslag professioneel te helpen.


Bekijk hier de specifiek tarieven voor werknemers.


Terug naar 'ik ben werknemer'

Onze kernwaarden

  • Waardecreatie
  • Co creatie
  • Passie
  • Betekenisvol

FAQ

Kan ik mijn pensioen zelf regelen?

Iedereen kan tegenwoordig zelf pensioen opbouwen. Via een lijfrente kunt je in de 3e pijler zelf een eigen pensioen opbouwen. Dit is niet alleen verstandig, maar ook voordelig. De belastingdienst betaalt middels de jaarruimte namelijk mee aan je pensioenopbouw. Een adviseur is niet verplicht, maar kan je wel helpen om te voorkomen dat je net niet alles goed overziet of een kans laat liggen met grote financiële consequenties tot gevolg. Onze aanpak is daarom gericht op het leveren van meerwaarde.

Wat moet ik doen als mijn werkgever geen pensioenregeling heeft?

Als je werkgever geen pensioen aanbiedt, kun je onderhandelen over meer salaris. Vaak kost een pensioenregeling de werkgever anders 10-14% van het bruto salaris. Maar werkgevers die geen pensioen aanbieden houden normaliter lagere bedragen. Met een deel van jouw loon(sverhoging) kun je zelf pensioen opbouwen door zelf te sparen/beleggen of dit te doen via een lijfrente. Met een lijfrente verhoog je je rendement dankzij belastingvoordeel en je zekerheid dat je ook echt inkomen hebt voor later. Denk ook aan nabestaandenpensioen en de gevolgen van arbeidsongeschiktheid die normaliter met pensioen ook standaard geregeld zijn en nu dus ontbreken.

Hoeveel geld moet ik apart zetten voor pensioen?

Bijvoorbeeld: je wilt vanaf je 67e de eerste tien jaar per maand € 250 extra te besteden hebben. Dat is, simpel gezegd, 120 maanden x € 250 = € 30.000. We noemen dit een doelkapitaal. Hoeveel je per maand of per jaar moet inleggen is sterk afhankelijk van het gewenste doelkapitaal, het aantal jaren waarin je het doelkapitaal wilt halen en het rendement.

Hoe kun je zien hoe groot je pensioenpot op dit moment is?

Op mijnpensioenoverzicht.nl vind je jouw persoonlijke informatie over het pensioen dat je tot dusver hebt opgebouwd. Dat geldt alleen voor pensioenen die je via een werkgever hebt opgebouwd en de AOW. Heb je zelf bij gespaard, kan kun je die informatie opvragen bij de financiële dienstverlener waar je je geld hebt uitstaan. Meestal kan dit met het inloggen in het portaal van die partij.