Beginnen met pensioen opbouwen

Zoals veel ondernemers denken: "mijn bedrijf is mijn pensioen". Totdat blijkt dat de waarde tegenvalt ten opzichte van wat je nodig hebt, er een crisis uitbreekt of je het bedrijf toch niet zo goed verkocht krijgt. Het gebeurt dagelijks. Met pensioen zorg je voor zekerheid en vooral: meer rust.

Als ondernemer regel je jouw pensioenopbouw zelf. Door je vermogen slim in te zetten ben jij verzekerd van een goede en onbezorgde oude dag. Hoe dit het beste kan, is voor iedereen anders.


Pensioenplan
Vallura is specialist in pensioenen voor ondernemers. Voor een goed advies met garantie op een goed financieel pensioen helpen wij je met ons pensioenplan. Dat gaat verder dan het afsluiten van een financieel product. Hoe denken we dat je toekomst eruit ziet?  Welke wensen heb je? Welke risico's wil je wel/niet lopen? En hoe verhoudt zich dit tot je inkomsten en vermogen uit de zaak? Het pensioenplan voorziet in een concreet antwoord.

Tarief
Wij bieden de keuze voor een vaste prijs of raming met nacalculatie. De vaste prijs is op maat en passend bij de situatie. De prijs voor een parttime ZZP-er  ligt lager dan voor een ondernemer met een BV en een eigen bedrijfspand.  Een kortingstarief van € 96 / uur geldt als je het pensioenplan afneemt.
Daarnaast heb je de keuze om een serviceabonnement af te nemen van 15,- per maand of voor 7,50 meer all-in.

Onze kernwaarden

  • Waardecreatie
  • Co creatie
  • Passie
  • Betekenisvol

FAQ

Wat levert mij het meeste op als ondernemer?

Veel ondernemers kiezen, gesteund door hun boekhouder of assuradeur, snel voor een bancaire lijfrente. Dat was jaren geleden standaard, nu levert het niet veel meer op. Voor jonge ondernemers leveren beleggingsoplossingen vaak dubbel zoveel geld op vanaf de pensioenleeftijd.

Wanneer kan ik het beste beginnen met pensioen opbouwen?

Wist je dat je in je eerste jaren als ondernemer het meeste kunt verdienen met je pensioen? Als je eerst 5 jaar niks aan je pensioen spaart kost dat al gauw 20% van je hele pensioen. Dat gaat al snel over tienduizenden euro's. Inhalen kost extra veel geld en de belastingregels maken inhaal over teveel jaren ineens niet mogelijk.

Hoe zit het met belastingvoordeel?

Het belastingvoordeel op sparen voor je oudedag in een lijfrente- of pensioenproduct wordt onderschat. Tariefvoordeel, vrijstelling van vermogensheffing zorgen ervoor dat je rendement blijft aan het doortellen. Om 4% rendement in je lijfrente of pensioen te halen moet je op een andere manier 6,5% rendement halen om op dezelfde uitkomst te komen.