Samenwerken met notarissen, juristen en advocaten

Vallura is specialist in pensioenen en fiscale vraagstukken omtrent inkomen en vermogen voor de ondernemer. Wij staan naast u om uw klanten optimaal te bedienen. Een greep uit de mogelijke onderwerpen. 

Toekomstplanning personen en familierecht
Dit is een thema dat we erg belangrijk vinden en waar we graag pro-actief op adviseren.  Wil jij jouw relatie helpen om voor te sorteren op de toekomst van overleven en overlijden, dan spelen fiscale spelregels en opgebouwde pensioen potjes daarin vaak een belangrijke rol. Wij helpen om de impact en mogelijkheden te overzien en toe te passen.

Ondernemingsstructuren en overeenkomsten
Dankzij onze jarenlange ervaring voor een breed scala aan klanten zijn we in staat om de behoefte van de klant te vertalen naar creatieve of praktische oplossingen, gericht op besparingen of zekerheden voor de ondernemer. We helpen jou met de fiscale gevolgen en mogelijkheden in bepalingen van overeenkomsten en akten.  Ook helpen we je met de mogelijkheden om de situatie van de ondernemer te verbeteren binnen het vraagstuk wat er bij jouw relatie speelt.

Echtscheidingen
Steeds vaker komt het voor dat ondernemers gaan scheiden. Samen met jou staan we je klant terzijde met advies over dit onderwerp. Wij zijn in staat het totale plaatje voor jou en de ondernemer te overzien, waarbij we je relatie kunnen helpen met fiscale en pensioenaspecten bij de afwikkeling van de echtscheiding.

Onafhankelijk pensioenadviseur met WFT vergunning
Vallura beschikt over een eigen WFT-vergunning, waardoor wij voor klanten producten kunnen adviseren en afsluiten. Door met ons samen te werken kun je klanten deskundig en gecertificeerd pensioenadvies aanbieden. Wij helpen je ook een onafhankelijke positie bij de klant te borgen.

Beginnen en stoppen met werken 
Veranderende werksituaties hebben invloed op de financiële situatie van jouw relatie. Of het gaat om de mogelijkheden van vroegpensioen, gevolgen voor uw pensioenregeling bij nieuw werk of fiscale optimalisatie van het inkomen en vermogen van de ondernemer die het bedrijf verkoopt: wij weten de weg in de fiscale mogelijkheden en beschikken ook over praktische ervaring en kennis van pensioenoplossingen.

Pensioenen voor werkgevers
Wil jouw klant als werkgever pensioen voor haar medewerkers? Wij zien steeds vaker dat MKB-bedrijven géén collectieve pensioenverzekering willen sluiten. Hiervoor hebben wij eigen adviesformats ontwikkeld. Wel een collectieve pensioenverzekering? Dan kunnen wij hiervoor ook onafhankelijk advies verzorgen. Ook bij vraagstukken over aansluitingen bij bedrijfstakpensioenfondsen, gevolgen van pensioen bij reorganisaties of internationaal pensioen kun je bij ons terecht.

Onafhankelijke deskundige
Vertegenwoordig je een relatie in een geschil? Vallura kan als onafhankelijke specialist optreden op het gebied van pensioen en belastingen. Of zit een zaak klem? Graag denken wij creatief met je mee om te komen tot een alternatief dat partijen net wel bij elkaar brengt.