Voor werknemers

Mijn pensioen regelen
Voor de meeste werknemers is het vanzelfsprekend goed is geregeld. In lang niet alle gevallen is dat ook echt zo. Vaak heeft u als medewerker de keuze om bij te sparen via de regeling van uw werkgever of kunt u in privé ook een aanvullende regeling sluiten. Of dit ook nodig is hangt van veel verschillende dingen af. Bekijk het tijdig om te voorkomen dat u later uw pensioensituatie niet meer te herstellen is.

Een nieuwe werkgever
Bij een nieuwe werkgever krijgt u vaak ook een nieuwe pensioenregeling. U heeft ook de mogelijkheid om het opgebouwde pensioen bij een vorige werkgever mee te nemen naar de nieuwe pensioenregeling. Maar is dit slim? Dat hangt van meerdere factoren af. In ieder geval kan de juiste keuze u op pensioendatum vele duizenden euro’s aan extra pensioenwaarde opleveren. Onderneem direct actie, zodat u geen kansen laat liggen.

Uw situatie wijzigt
De keuzes die u maakt als werknemer zijn meestal gemaakt op het moment dat u in dienst treedt of als de werkgever de pensioenregeling wijzigt. Het is minstens net zo belangrijk om uw keuzes te bekijken als uw persoonlijke situatie wijzigt. Bijvoorbeeld als u gaat samenwonen of kinderen krijgt, dan is zekerheid voor een pensioen ineens veel belangrijker.

Scheiden
Het aantal scheidingen stijgt. Bij een scheiding worden zaken verdeeld. Ook pensioen. De waarde van het pensioen wordt vaak erg onderschat. Een juiste juridische vastlegging ervan ook. Zonder goede vastlegging kunt u zomaar tienduizenden euro’s of nog meer mislopen op uw pensioendatum. Laat dit dan ook altijd bekijken door een expert op pensioengebied.

Een pensioengat?
Veel werknemers zijn wel eens van baan gewisseld. U ook? Het komt vaak voor dat bij een bepaalde baan (bijna) geen pensioen is opgebouwd. Heeft u de indruk dat u een pensioengat heeft? Dan kunt u inzicht krijgen of dat echt zo is en welke maatregelen getroffen kunnen worden om dit gat te dichten.

Met pensioen
Als u met pensioen gaat, kunt u vaak verschillende keuzes maken. Wilt u de uitkering nog even uitstellen, of juist eerder krijgen? Wilt u de eerste uitkeringen hoger laten zijn dan de latere uitkeringen? En welk deel van de uitkering wilt u dat bij uw overlijden over gaat naar de partner? Wij helpen u inzicht te geven in de mogelijkheden en de impact van de verschillende keuzes.

Verloren pensioen?
Heeft u jaren in Nederland gewerkt en toch krijgt u geen pensioenuitkering? De meeste bedrijven in Nederland zijn verplicht aangesloten bij een pensioenfonds, of hadden dat moeten zijn. Wij kunnen u helpen te achterhalen welke mogelijkheden er nog zijn om een pensioen te ontvangen.

Onafhankelijk advies
Wij krijgen geen vergoedingen van verzekeraars of banken voor producten die via Vallura worden afgesloten. We zijn dus volstrekt onafhankelijk. Dat betekent dat u een objectief advies krijgt, gemaakt voor úw situatie.

Tarief
Een persoonlijk advies is gebaseerd op een uurtarief van € 96,-. De verwachte tijdsbesteding is erg afhankelijk van de specifieke vraag en persoonlijke situatie. Wij zijn in staat u met een praktische inslag professioneel te helpen.

Interesse? Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden.