Voor werknemers

Mijn pensioen regelen
Voor de meeste werknemers is het vanzelfsprekend dat pensioen goed is geregeld. In lang niet alle gevallen is dat ook echt zo. Vaak heb je als medewerker de keuze om bij te sparen via de regeling van jouw werkgever of kun je in privé ook een aanvullende regeling sluiten. Of dit ook nodig is hangt van veel verschillende dingen af. Bekijk het tijdig om te voorkomen dat je  pensioensituatie later niet meer te herstellen is.

Een nieuwe werkgever
Bij een nieuwe werkgever krijg je vaak ook een nieuwe pensioenregeling. Je hebt ook de mogelijkheid om het opgebouwde pensioen bij een vorige werkgever mee te nemen naar de nieuwe pensioenregeling. Maar is dit slim? Dat hangt van meerdere factoren af. In ieder geval kan de juiste keuze op pensioendatum vele duizenden euro’s aan extra pensioenwaarde opleveren. Onderneem direct actie, zodat je geen kansen laat liggen.

Uw situatie wijzigt
De keuzes die je maakt als werknemer zijn meestal gemaakt op het moment dat je in dienst treedt of als de werkgever de pensioenregeling wijzigt. Het is minstens net zo belangrijk om je keuzes te bekijken als je persoonlijke situatie wijzigt. Bijvoorbeeld als je gaat samenwonen of kinderen krijgt, dan is zekerheid voor een pensioen ineens veel belangrijker.

Scheiden
Het aantal scheidingen stijgt. Bij een scheiding worden zaken verdeeld. Ook pensioen. De waarde van het pensioen wordt vaak erg onderschat. Een juiste juridische vastlegging ervan ook. Zonder goede vastlegging kun je zomaar tienduizenden euro’s of nog meer mislopen op je pensioendatum. Laat dit dan ook altijd bekijken door een expert op pensioengebied.

Een pensioengat?
Veel werknemers zijn wel eens van baan gewisseld. Jij ook? Het komt vaak voor dat bij een bepaalde baan (bijna) geen pensioen is opgebouwd. Heb je de indruk dat je een pensioengat hebt? Dan kun je inzicht krijgen of dat echt zo is en welke maatregelen getroffen kunnen worden om dit gat te dichten.

Met pensioen
Als je met pensioen gaat, kunt je vaak verschillende keuzes maken. Wilt je de uitkering nog even uitstellen, of juist eerder krijgen? Wilt je de eerste uitkeringen hoger laten zijn dan de latere uitkeringen? En welk deel van de uitkering wilt je dat bij overlijden over gaat naar de partner? Wij helpen je inzicht te geven in de mogelijkheden en de impact van de verschillende keuzes.

Verloren pensioen?
Heb je jaren in Nederland gewerkt en krijg je toch geen pensioenuitkering? De meeste bedrijven in Nederland zijn verplicht aangesloten bij een pensioenfonds, of hadden dat moeten zijn. Wij kunnen helpen om te achterhalen welke mogelijkheden er nog zijn om een pensioen te ontvangen.

Onafhankelijk advies
Wij krijgen geen vergoedingen van verzekeraars of banken voor producten die via Vallura worden afgesloten. We zijn dus volstrekt onafhankelijk. Dat betekent dat je een objectief advies krijgt, gemaakt voor jouw persoonlijke situatie.

Tarief
Een persoonlijk advies is gebaseerd op een uurtarief van € 85,-. De verwachte tijdsbesteding is erg afhankelijk van de specifieke vraag en persoonlijke situatie. Wij zijn in staat om je met een praktische inslag professioneel te helpen.

Interesse? Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden.