Vacature pensioenadviseur

Een ondernemende en sociaal sterke kracht

Ben jij toe aan een volgende stap als pensioenadviseur? Wil jij graag je eigen klantenportefeuille beheren en uitbouwen voor het adviseren van werkgevers over pensioenaangelegenheden? Dan zoeken wij jou!

Wie zijn wij?
Vallura is een jong en groeiend advieskantoor, een team met passie voor het vak. De basis van onze dienstverlening bestaat uit het geven van pensioenadvies, maar we streven ernaar oersaaie materie om te toveren naar iets dat leuk en onbezorgd moet zijn voor onze klanten. We zijn continu bezig om pensioen eigentijds te maken en zodanig te presenteren dat je er ook echt iets aan hebt. Ons kantoor is gevestigd in het gebouw "Bij Joppe" in Meijel en we zijn voornamelijk actief in de regio’s Eindhoven, Venray, Roermond, Venlo en Weert.

Wat ga je doen?
Je wordt verantwoordelijk voor de adviestak van ons kantoor die zich richt op de advisering van werkgevers over pensioenvraagstukken omdat we zien dat de vraag hiernaar stijgt. Je onderhoudt contact met bestaande klanten en werkt mee aan de verdere uitbouw van deze adviestak, waarbij je (nieuwe) klanten adviseert over pensioenvraagstukken. Je coacht je collega voor het beheer van de pensioenadministraties en werknemersgesprekken. Je trekt samen op met de eigenaar in je aanpak en voorziet je relaties zelfstandig van advies. In de eerste maanden van de functie zul je een belangrijk deel van je tijd spenderen aan de inrichting van de interne organisatie en -samen met je collega's - uitbouwen van het klantenbestand. De uitwerking van het pensioenakkoord en bijbehorende kansen en werkzaamheden spelen hierbij een rol. Het uitvoerend advieswerk heeft voor het grootste deel betrekking op nieuwe klanten. Een werkdag bij Vallura zou er als volgt uit kunnen zien:

Samen met de eigenaar breng je een bezoek aan een potentiële relatie met tien medewerkers die graag advies wil over een nieuwe pensioenregeling. Eenmaal op kantoor aangekomen werk je verder aan enkele sjablonen voor de advisering die gericht zijn op het pensioenakkoord. Je spart met de eigenaar over de mogelijkheden om (potentiële) klanten hier zo goed mogelijk op te bedienen en overlegt met je collega van communicatie over de opzet. Tussen de middag eet je een broodje met je collega’s. Daarna schrijf je een artikel voor de website en sociale media. Ook kijk je een vaktechnisch webinar terug, waarna je een HR-medewerker van een relatie helpt met een specifieke pensioenvraag over de afstorting van levensloop in de pensioenregeling.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een pensioenadviseur met meerdere jaren ervaring, die klaar is voor de volgende fase in de carrière in een klein bedrijf met ambitie. Dan kun je denken aan de volgende eigenschappen:
• Je hebt tenminste voldoende ervaring om onder begeleiding zelfstandig adviesgesprekken te kunnen voeren en adviezen uit te kunnen werken
• Je hebt je eigen kijk op de pensioenmarkt en in staat om behoeftes te vertalen naar oplossingen
• Je kunt op begrijpelijke wijze de pensioenmaterie uitleggen en zodanig overbrengen dat je gesprekspartner enthousiast wordt en tot acties overgaat
• Je bent leergierig en durft te zeggen dat je in je eentje niet alles weet en kunt.
• Je helpt graag. Zowel je klanten als je collega's die een vraag hebben.
• Je bent sociaal sterk
• Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (zowel verbaal als schriftelijk)
• Je hebt tenminste een HBO werk- en denkniveau en bent in bezit van WFT diploma's


Wat bieden wij?
Wij bieden een groep jonge en enthousiaste collega’s waarmee je onze missie ‘pensioen leuk maken’ gaat waarmaken. Wat je verder kunt verwachten:
• Begeleiding en klankborden met collega's en de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen
• Elke vrijdag van de week een dagdeel tijd om pensioen leuk te maken. Je werkt niet alleen aan je kennis en vaardigheden, maar ook het verbeteren van de kwaliteit van onze diensten of zichtbaarheid van het kantoor
• Veel vrijheid en verantwoordelijkheid, maar ook ondersteuning waar jij die nodig hebt.
• Beloning: een vast salaris afhankelijk van jouw ervaring en vaardigheden plus een variabele beloning afhankelijk van jouw prestaties na afloop van het jaar. Daarnaast krijg je een kostenvergoeding woon-werk.
• Minimaal 24u en maximaal 40u contract. Werkdagen en tijden zijn in overleg en passend bij de verantwoordelijkheid die je krijgt.

Nog steeds enthousiast?
Stuur dan een mailtje met je CV en/of je Linked-in profiel en korte motivatie naar info@vallura.nl.