Uw lijfrente komt vrij, wat nu?

Als uw lijfrente op einddatum komt, kunt u keuzes maken óf en hoe u deze tot uitkering wilt laten komen. De mogelijkheden die u heeft zijn niet alleen afhankelijk van de producten in de markt die er zijn, maar ook afhankelijk van de (fiscale) spelregels die van toepassing zijn. De juiste keuze kan u veel geld opleveren.  Waar kunt u zoal op letten?

Met de juiste keuzes kunt u veel geld verdienen!

Een aantal aspecten een rol bij uw keuzes. De belangrijke eerste vraag is: heeft u het geld al nodig? Op basis daarvan kunt u er voor kiezen om de lijfrente tot uitkering te laten komen of om er nog even mee te wachten. Vaak is het belastingtarief dat ná de AOW leeftijd van toepassing is gunstiger dan het belastingtarief vóór de AOW leeftijd. Dus als u de uitkering nog niet nodig heeft, dan is het in veel gevallen interessant nog even te wachten met uitkeren. Hoe lang u hiermee mag wachten en hoe lang de uitkeringstermijn van een lijfrente mag zijn, is sterk verschillend van de situatie en de periode waarin premie is betaald in het lijfrenteproduct dat u heeft. Houdt er rekening mee dat u uw keuze voor een vrijkomende lijfrente in ieder geval uiterlijk in het kalenderjaar ná de expiratiedatum moet maken. Doet u dat niet, dan loopt u het risico op een stevige fiscale (boete)heffing.

Zelf doen, naar de bank of een onafhankelijke adviseur inschakelen?
Tegenwoordig zijn er diverse websites waar u zelf een lijfrente kunt afsluiten. Zeker de bancaire lijfrentes zijn relatief eenvoudige en transparante producten. Bancaire lijfrentes hebben de afgelopen jaren erg aan populariteit gewonnen, maar verliezen weer terrein door de lage rentestanden. Om er voor te zorgen dat u toch geen kansen misloopt is het aan te raden advies in te winnen bij een specialist. Veel banken en verzekeringskantoren kunnen lijfrente producten voor u afsluiten. Ze doen echter niet allemaal hetzelfde. De meeste verzekeringskantoren bekijken maar een beperkt aantal mogelijkheden voor u en de meeste banken verkopen alleen hun eigen producten. Daarmee loopt u het risico dat een voor u veel gunstiger product niet geadviseerd wordt. Zeker als u veel vermogen in uw lijfrente heeft zitten is het absoluut de moeite waard een onafhankelijke adviseur in te schakelen.

Wat doen wij?
Vallura is een onafhankelijk adviseur op het gebied van oudedagsvoorzieningen. U krijgt inzicht in welke alternatieven bij uw persoonlijke situatie en wensen passen. Hierbij leveren wij een totaaloplossing. Het advies bevat een concrete aanbeveling op welke wijze u het realiseren van een onbezorgde oudedag het beste kunt vormgeven. Wij ronden dit af middels het sluiten van een lijfrenteproduct dat het beste bij uw wensen in situatie past.

Ook bestaat de mogelijkheid om middels een serviceabonnement uw situatie te laten bewaken. Wij worden daarmee uw aanspreekpunt voor al uw pensioen aangelegenheden en houden uw situatie in de gaten. Is het verstandig een andere keuze te maken? Dan hoort u dat van ons!